Saksa rahandusminister keerab Ukraina abi koomale: täiendavaid relvataotlusi enam ei rahuldata (8)

Copy
Saksamaa rahandusminister Christian Lindner (vasakul) andis hiljuti kaitseministrile Boris Pistoriusele teada, et riigieelarvest Ukraina abistamiseks lisaraha tuleval aastal loota pole.
Saksamaa rahandusminister Christian Lindner (vasakul) andis hiljuti kaitseministrile Boris Pistoriusele teada, et riigieelarvest Ukraina abistamiseks lisaraha tuleval aastal loota pole. Foto: Florian Gärtner / Picture Alliance / Photothek / Scanpix

Kui juba läinud kuul ilmnes, et Saksamaa kärbib Ukrainale antavat abi tuleva aasta eelarves poole võrra neljale miljardile eurole, siis täna kirjutas Saksa meedia, et järgmise aasta eraldised on juba terves ulatuses ära planeeritud ja kui kaitseministeerium peaks Ukraina aitamiseks lisaraha taotlema, siis seda ei anta.

Ajalehe Frankfurter Allgemeine Zeitung teatel andis rahandusminister Christian Lindner 5. augustil kaitseminister Boris Pistoriusele saadetud kirjas teada, et Kiievile tohib edaspidi anda vaid seda sõjalist abi, mis on juba heaks kiidetud. Uute tarnete mitte lubamise taga on Saksamaa valitsuse kokkuhoiumeetmed.

Kirjas andis liberaalse Vaba Demokraatliku Partei (FDP) ridadesse kuuluv Lindner oma sotsist valitsuskolleegile teada, et «uusi meetmeid» saab rakendada ainult siis, kui nende rahastamine on tagatud selle aasta ja järgnevate aastate eelarvetes. See juures tuleks Lindneri sõnul tagada, et «ülempiiridest peetakse kinni».

Tagasi üles