POSTIMEES UKRAINAS Vene droonid peavad jahti rahulikele elanikele

Copy
Hersoni vabatahtlik evakueerimiskomando tõstab droonide käest korduvalt pääsenud mikrobussist maha järjekordse päästetu, 83-aastase Ljudmilla. See päästmine võis aga olla suhteliselt asjatu, sest kangekaelne vanadaam lubab oma väga ohtlikus kohas asuvasse koju tagasi pöörduda. Kanderaami hoiab Konstantõn, kes on Postimehe loo peakangelane.
Hersoni vabatahtlik evakueerimiskomando tõstab droonide käest korduvalt pääsenud mikrobussist maha järjekordse päästetu, 83-aastase Ljudmilla. See päästmine võis aga olla suhteliselt asjatu, sest kangekaelne vanadaam lubab oma väga ohtlikus kohas asuvasse koju tagasi pöörduda. Kanderaami hoiab Konstantõn, kes on Postimehe loo peakangelane. Foto: Svitlana Horijeva

Vene armee peab Hersoni oblastis droonidega üle Dnepri jõe verist jahti tsiviilelanikele. Juulis oli droonirünnakuid seal üle 3000 ehk sada rünnakut päevas. Droonide tõttu sai viga 110 inimest, nende seas ka lapsed.

«Suurtükirünnakutega oleme juba harjunud ja teame, kuidas tuleb tegutseda, aga droonirünnakud on sõna otseses mõttes jaht [inimestele],» ütles Postimehele Hersoni linnas ja selle ümbruses ohutsoonis elavaid inimesi evakueeriv Konstantõn. «Kui droon on sind sihikule võtnud, siis on juba väga raske pääseda, eriti tee peal.»

Lai Dnepri jõgi poolitab Hersoni oblastit. Täiemahulise sõja algul vallutas Vene armee kogu oblasti, kuid 2022. aasta sügisel vabastas Ukraina armee Hersoni oblasti selle osa, mis asub Dnepri jõe paremal kaldal.

Tagasi üles