Vietnam ja Kuuba tõotasid igavest sõprust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Vietnami kommunistliku partei peasekretäri Nguyen Phu Trongi ja Kuuba presidendi Raul Castro kohtumine 9. aprillil Havannas.
Pildil Vietnami kommunistliku partei peasekretäri Nguyen Phu Trongi ja Kuuba presidendi Raul Castro kohtumine 9. aprillil Havannas. Foto: SCANPIX

Kuuba ja Vietnam lubasid reedel pärast Vietnami kommunistliku partei peasekretäri Nguyen Phu Trongi kõnelusi president Raul Castro ja tema venna Fideliga kahepoolseid poliitisi sidemeid tugevdada.

«Osapooled kinnitasid taas, et kommunism on kapitalismist üle,» öeldi Trongi visiidi lõpus tehtud ühisavalduses. Visiit kestis esmaspäevast neljapäevani.

Trong ütles ühtlasi meediale, et Kuuba teeb praegu läbi neid reforme, mida Vietnam tegi 1980. aastatel ja mis tõid tema riigile väga positiivseid muutusi.

Ühisavalduses kinnitasid liidrid valmisolekut tugevdada poliitilisi sidemeid ning toonitasid vajadust reformida ÜROd, et kõigi liikmesriikide huvid oleksid kaitstud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles