Soome keskerakonna noorpoliitik hukkus Luhanskis Ukrainat kaitstes

Copy
Soome ja Ukraina lipud.
Soome ja Ukraina lipud. Foto: Steffen Trumpf / dpa / Scanpix

Ukrainas Luhanski oblastis hukkus Soome vabatahtlik sõdur ning Soome Keskerakonna noorpoliitik Ville Mykkanen, teatas Soome avalik-õiguslik ringhääling YLE, viidates Soome vaimse tervise ühingule (Sodan Kokeneet), mis toetab lahinguveterane. 

Tegemist on viienda soomlasega, kes on Ukraina sõjas hukkunud.

Mykkänen otsustas 2023. aasta sügisel Ukraina sõjaväkke astuda. Enne sõtta minemist oli Mykkänen muu hulgas Põhja-Pohjanmaa Kesknoorte juhatuse esimees ja osales aktiivselt noorteorganisatsiooni tegevuses.

«26-aastane Põhja-Pohjanmaalt pärit Ville Mykkänen andis oma elu võitluses rahu nimel. Juba noorena soovis ta mõjutada olulisi küsimusi ja suurendada õiglust maailmas. Aastatepikkune teekond sai alguse poliitikast ja jätkus otsusega minna 2023. aasta hilissügisel Ukrainas sõjaväkke. Venemaa alustatud agressioonisõda pani Mykkäneni keskenduma tõelisele võitlusele rahu ja vabaduse eest,» kirjutas Sodan kokeneet üleeile sotsiaalmeedias.

«Tal oli tugev tahe kaitsta vaba riiki. Lõpuks tegi ta nimetuse «Flurry» all suurima ohverduse, mida keegi võib kunagi tuua – ta kaotas vabaduse eest võideldes elu. Halastamatutes lahingutes rindejoonel langemine on tunnistus väärtustest, mida ta viimase hetkeni hoidis. Julgusest, vaprusest ja õiglusest,» lisati posituses.

Tagasi üles