Zelenskõi sõnul on Venemaal Ukraina kontrolli all 92 asulat

Copy
Volodõmõr Zelenskõi
Volodõmõr Zelenskõi Foto: Chris Kleponis / Pool via CNP

President Volodõmõr Zelenskõi ütles esmaspäeval, et Ukraina väed kontrollivad praegu 1250 ruutkilomeetrit Venemaa Kurski oblastis.

«Tänase seisuga on meie vägede kontrolli all 1250 ruutkilomeetrit vaenlase territooriumi ja 92 asulat,» ütles Zelenskõi kõnes Ukraina suursaadikutele.

Zelenskõi kutsus ühtlasi liitlasi taas üles tühistama piirangud kaugmaarelvade kasutamisele, et Ukraina saaks rünnata sihtmärke sügaval Venemaal.

«Ukrainat lahutab Vene armee edasitungi peatamisest rindel vaid üks otsus, mida ootame oma partneritelt: otsus kaugmaavõimaluste kohta,» ütles Zelenskõi kõnes Ukraina suursaadikutele.

Zelenskõi rääkis juba päeval, et Ukraina väed on ligi kahe nädala eest alanud pealetungis Kurski oblastis saavutamas oma eesmärke.

«Me oleme oma eesmärke saavutamas. Täna hommikul saime uut täiendust oma (vangide vahetamise) fondi,» ütles Zelenskõi.

Ukraina alustas pealetungi 6. augustil, tegemist on Kiievi seni suurima rünnakuga alates Venemaa täiemahulise sissetungi algusest 2022. aasta veebruaris.

Ukraina ametiisikud, teiste seas Zelenskõi, on öelnud, et pealetungi eesmärk on luua Vene territooriumil puhvertsoon, et kaitsta oma elanikkonda rünnakute eest. Kiiev on ka öelnud, et Vene territooriumile tungimise eesmärk on sundida Moskvat õiglastel tingimustel läbirääkimistele.

Varsti pärast Zelenskõi avaldust esines sarnase sõnavõtuga ka Ukraina relvajõudude ülem Oleksandr Sõrskõi.

«Oleme saavutamas Kurski oblastis uusi tulemusi ja oleme vahetusfondi täiendanud,» kinnitas Sõrskõi.

Tagasi üles