POSTIMEES UKRAINAS «Minu perest sõdis 11 inimest, nüüd on jäänud viis» (2)

Dmõtro näitab liitlaste abina ukrainlastele antud ameeriklaste 1939. aasta tankitõrjemiini. Pidi olema hea miin, aga käsitlema peab seda ettevaatlikult, sest osaliselt on miinide korpused vanaduse tõttu hapraks muutunud ja iga ettevaatamatu liigutus võib sapöörile saatuslikuks saada.
Dmõtro näitab liitlaste abina ukrainlastele antud ameeriklaste 1939. aasta tankitõrjemiini. Pidi olema hea miin, aga käsitlema peab seda ettevaatlikult, sest osaliselt on miinide korpused vanaduse tõttu hapraks muutunud ja iga ettevaatamatu liigutus võib sapöörile saatuslikuks saada. Foto: Jaanus Piirsalu

Kaks aastat tagasi oli idarindel raske, aga praegu on olukord veel raskem, ütles Donetski oblasti rindel võitleva ukrainlaste pataljoni ülemseersant.

33-aastane Dmõtro, kutsungiga Kot, on alates kevadest Ukraina 33. üksik-dessantpataljoni ülemseersant. Tegemist on sapööride üksusega, mis võitleb praegu Donetski oblastis Kurahhove suunal.

Postimees avaldab täiemahulise sõja esimestest päevadest Ukrainat kaistva Dmõtro monoloogi sellest, mida ta arvab sõja praegusest seisust ja Ukraina ühiskonna suhtumisest sõjasse. Monoloog on üles kirjutatud enne Ukraina vägede sissetungi Venemaale Kurski oblastis 5. augustil.

Tagasi üles