ÜLEVAADE Kurski oblastis positsioone kindlustav Ukraina on idarindel raskustes (1)

Copy
Vene vägede pealetungi eest põgenevad inimesed Ida-Ukrainas Pokrovskis evakuatsioonirongis.
Vene vägede pealetungi eest põgenevad inimesed Ida-Ukrainas Pokrovskis evakuatsioonirongis. Foto: Jevheni Maloletka/AP/Scanpix

Venemaal Kurski oblastis veel ühe silla hävitanud Ukraina üksused näivad seal kaks nädalat kestnud üllatusrünnaku järel oma positsioone kindlustavat, samas kui idarindel Pokrovski suunal on olukord jätkuvalt keeruline.

Moskva kinnitas nädala hakul, et Ukraina väed hävitasid Seimi jõel kolmanda ja ühtlasi viimase silla, mis võimaldas varustada Kremlil üksusi, kes viibivad oblasti lääneservas Ukraina piiri ja Kiievi vägede kontrollitava Vene territooriumi vahelisel alal. Venemaa on ehitanud piirkonda küll pontoonsildu, kuid need on Ukraina rünnakutele haavatavad – Raadio Vaba Euroopa/Raadio Vabadus (RFE/RL) teataski üleeile, et satelliidipiltidelt on kadunud vähemalt üks kahest ajutisest ületuskohast ja piirkonnas oli märgatud suitsu.

See tähendab, et lisaks praeguseks Ukraina kontrolli all olevale umbes 1250 ruutkilomeetrile võib nende kätte langeda veel 700 ruutkilomeetrit Vene territooriumi, vahendas The Guardian.

Tagasi üles