ÜLEVAADE Harrisele hoogu andnud Obamad kasutasid võimalust Trumpi tümitada (4)

Copy
Chicagos jätkuval USA demokraatide parteikongressil astusid teisipäeval üles nii endine president Barack Obama kui ka varasem esileedi Michelle Obama.
Chicagos jätkuval USA demokraatide parteikongressil astusid teisipäeval üles nii endine president Barack Obama kui ka varasem esileedi Michelle Obama. Foto: Erin Hooley/AP/Scanpix

Enne kui USA demokraatide kongress kulmineerub presidendikandidaat Kamala Harrise kõnega, innustasid ameeriklasi teda võimule usaldama endine riigipea Barack Obama koos abikaasa Michelle Obamaga, kes mõlemad hoiatasid ka Donald Trumpi uue ametiaja eest.

Rahva seas endiselt demokraatide kõige populaarsemateks esindusnägudeks olevad Obamad laenasid muu hulgas enda 2008. aasta valimisloosungit «Lootus», kui kannustasid valijaid asuma nüüd Harrise selja taha. «Ameerika, lootus teeb tagasitulekut,» kuulutas Michelle Obama Chicagosse kogunenud delegaatidele, kelle seas nii mõnigi pühkis varasema esileedi sõnavõtu ajal silmist pisaraid.

Abikaasa järel lavale astunud Barack Obama esitles Harrist kui enda rajatud poliitilise liikumise pärijat, kelle kampaania on ekspresidendi sõnul läitnud sama lootuse, mis aitas temal 16 aastat tagasi pääseda Valgesse Majja, vahendas The New York Times.

Tagasi üles