Kuninglik naps ja peretüli: Norra printsessi pulma šamaaniga saadab üks skandaal teise otsa

Copy
Norra printsess Märtha Louise koos oma kihlatu Durek Verrettiga eelmisel aastal Oslos.
Norra printsess Märtha Louise koos oma kihlatu Durek Verrettiga eelmisel aastal Oslos. Foto: Lise Åserud / NTB / AFP / Scanpix

Tuleval nädalal abiellub Norra printsess Märtha Louise mitu päeva kestvate pidustuste käigus end šamaaniks nimetava ameeriklase Durek Verrettiga, kuid pillerkaari varjutab peiu peretüli, mille tõttu tema ema tseremoonial ei osale, ning aina kuhjuv pahameel selle üle, kuidas paar pruudi kuninglikku tiitlit reeglite vastaselt rahaks teeb.

52-aastane Märtha Louise abiellub 49-aastase Verrettiga maalilise fjordi kaldal asuvas Geirangeris 31. augustil, kuid pidulised kogunevad juba kaks päeva varem ning kokku kestab trall neli päeva. Pulma pressiesindaja Simon Valvik teatas eile aga, et kuna tegemist on eraüritusega, siis ei avalikustata ei pidustuste ajakava ega külaliste nimekirja, vahendas väljaanne Nettavisen.

Küll aga on pruutpaar müünud pulmatseremoonia ja -pidustuste kajastamise õiguse USA väljaandele Hello!, mis on tekitanud laialdast pahameelt, kuna Märtha Louise ei tohi kasutada printsessitiitlit kommertseesmärkidel, kirjutas tabloidleht VG.

Tagasi üles