Ukraina sõtta sattunud taanlane seljatas Vene kaitseministeeriumi ja vabanes lepingust armeega

Copy
Rünnakus Ukraina vastu osalev Vene sõdur lennutab avalikustamata asukohas drooni.
Rünnakus Ukraina vastu osalev Vene sõdur lennutab avalikustamata asukohas drooni. Foto: Sergei Bobõlev / Sputnik / Imago Images / Scanpix

Mullu Venemaale kolinud Taani mehest sai teadaolevalt esimene inimene, kes on suutnud kohtu abil tühistada Vene armeega sõlmitud lepingu, millele ta väidetavalt kirjutas alla, kui üritas pikendada elamisluba.

«Minu välisriigist pärit kliendi huvides esitatud haldusnõue ja kaebus rahuldati täielikult. Temaga sõlmitud leping tunnistati kehtetuks. Temaga lepingu sõlminud ametnike tegevus tunnistati ebaseaduslikuks. Otsus jõustus selle väljakuulutamise hetkest. Kui ma ei eksi, siis on see Venemaal ainus juhtum, kus sõjalise erioperatsiooni leping tunnistatakse kehtetuks,» ütles taanlase jurist Roman Petrov väljaandele Gazeta.ru, kasutades terminit, mida Venemaal pruugitakse Ukraina vastu peetava sõja kohta.

Kõnealune mees ise Vene armee teenistusest vabanemisest veel ei tea. «Tal on endiselt [ajutine elamisluba], see pole veel aegunud. Ma pole temaga veel rääkinud. Teatasin tema emale, nüüd plaanin tema kompaniiülemaga ühendust võtta ja teda teavitada,» rääkis jurist.

Tagasi üles