USA demokraatide presidendikandidaat Kamala Harris pidas ajaloolise kõne (4)

Copy
Demokraatide presidendikandidaat Kamala Harris pidas 22. augustil erakonna kongressil oma senise poliitilise karjääri tähtsaima kõne.
Demokraatide presidendikandidaat Kamala Harris pidas 22. augustil erakonna kongressil oma senise poliitilise karjääri tähtsaima kõne. Foto: Mike Segar/Reuters/Scanpix

Kamala Harris lubas USA presidendina jätkata Ukraina toetamist ja tähtsustas transatlantilist koostööd. «Demokraatiate ja autokraatiate vahel kestva vägikaikaveo keskel tean täpselt, kus ma seisan. Ja ma tean, kuhu kuuluvad Ameerika Ühendriigid,» sõnas Harris üleeile Chicagos, kui kodupartei andis talle ametlikult mandaadi presidendiks kandideerida.

Türannid soovitavad Trumpi, sest temaga on kerge manipuleerida, rääkis Harris. «Nad teavad, et Trump ei võta autokraate vastutusele, sest tahab ise autokraat olla. Mina ei meeldi türannidele ja diktaatoritele.»

45-minutilises kõnes oli palju välispoliitikat, märkis Der Spiegel. Harris apelleeris nelja aastaga asepresidendina saadud rahvusvahelise suhtlemise kogemusele ja rõhutas USA sõjalist võimsust, vahendas Politico.

Tagasi üles