SOLINGENI PUSSITAJA Inimesi noaga kuklasse või kõrri rünnanud mees andis end ise üles (20)

Copy
Solingeni noarünnakus kahtlustav andmas end politsei kätte.
Solingeni noarünnakus kahtlustav andmas end politsei kätte. Foto: Christoph Reichwein / DPA / SCANPIX

Eile Saksamaal Solingenis kolm inimest surnuks pussitanud ja vähemalt kaheksat haavanud kurjategija on tabatud.

Kes ründas?

Saksamaa politsei teatas täna, et peamine noarünnakus kahtlustatav andis end üles ja tunnistas vahi all olles oma kuritegu. «26-aastane Süüria kodanik on vahi all, tema seotust sündmustega uuritakse põhjalikult,» teatas Saksa politsei. Ka Bild ja Spiegel kinnitasid varem, et veristes riietes mees andis end ise üle.

Eile pidas Saksa politsei kurjategija jahi käigus kinni ühe 15-aastase isiku, kelle puhul kahtlustati, et ta oli pussitajaga ühenduses. Samamoodi peatati eile õhtul veel üks mees. Too isik arreteeriti sündmuskoha vahetus läheduses asuva sisserännanute keskuse juures.

Mis juhtus?

Reedel umbes kell 22.00 (kohaliku aja järgi) ründas pussitaja Saksamaal Solingeni festivalile kogunevaid inimesi, kellest kolm hukkusid ja kaheksa said vigastada. Kurjategija põgenes ise sündmuspaigalt. Surma sai rünnakus kaks meest, üks 56- ja teine 67-aastane, ning üks 56-aastane naine.

Rünnak leidis aset linna keskväljakul Fronhofil. Inimeste kallale tungis kurjategija täiesti valimatult, kirjutas BBC, lisades, et ta ründas noaga nende kuklaid või kõrisid.

Kohe pärast rünnakut alustas Saksamaa politsei suuremahulist politseioperatsiooni. Võimud kutsusid kõiki inimesi üles kesklinnast lahkuma. Festival jäeti ära.

Kes vastutab?

Terrorivõrgustik Islamiriik (IS) teatas eile, et üks selle liikmeid viis Saksamaal läbi verise rünnaku kättemaksuks moslemite eest Palestiinas ja kõikjal.

«Eile Saksamaal Solingeni linnas kristlaste kogunemise vastu suunatud rünnaku toimepanija oli rühmituse Islamiriik sõdur,» seisis džihadistide uudisteagentuuri Amaq avalduses sõnumirakenduses Telegram.

Solingen on linn Saksamaa lääneosas Nordrhein-Westfaleni liidumaal. Linnas elab 160 000 inimest ja paik on tuntud oma terasetööstuse poolest.

Linn asub Wupperi jõe ääres ja selle üks lähimaid naaberlinnasid on Düsseldorf. Solingenist 25 kilomeetri kaugusel asuva Düsseldorfi ametivõimud ja prokuratuur vastutavad juhtunu uurimistoimingute eest.

«Saksamaa on kolm ohvrit nõudnud noarünnakust Solingenis sügavalt vapustatud, politsei teeb kõik, mis nende võimuses, et kurjategija vastutusele võtta,» ütles eile ka siseminister Nancy Faeser.

Märksõnad

Tagasi üles