Türkmenistani president vallandas ministri kui «halva isa»

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türkmenistani president Gurbangulõ Berdõmuhhamedov.
Türkmenistani president Gurbangulõ Berdõmuhhamedov. Foto: SCANPIX

Türkmenistani president Gurbangulõ Berdõmuhhamedov vallandas energia- ja tööstusministri kui «halva isa», sest tema poeg tegi autoavarii, teatas täna kohalik meedia.

Minister Jarmuhhammet Orazgulõjev kaotas koha poja tõttu, kes sattus koos teiste kõrgete ametiisikute lastega avariisse.

«Mõned ametnikud ei pööra laste kasvatamisele piisavalt tähelepanu, sellal kui ametniku autoriteet sõltub suuresti sellest, missuguse kasvatuse tema lapsed saavad ja kuidas nad ühiskonnas käituvad,» noomis riigipea kabinetiistungil alamaid.

«Halvastikasvatatud lapsed satuvad reeglina ebameeldivatesse ja traagilistesse olukordadesse nagu see liiklusõnnetus, mille põhjustasid kõrgete ametnike lapsed ja millel olid tõsised tagajärjed.»

Orazgulõjev palus presidendilt andestust, et ta ei suutnud oma perekonnaliikmeid «Kaitsja õpetuste ja juhistega» innustada.

Kaitsja on mõistagi veebruaris 97 protsendi häältega teiseks ametiajaks presidendiks valitud Berdõmuhhamedov.

Vallandatud minister lubas töötada mis tahes ametikohal, mille president peaks talle andma.

Liiklusõnnetusse sattunud tippametnike lapsed õpivad Türkmenistani prestiižikas polütehnilises instituudis. Ka selle direktor vallandati ning haridusminister ja tema asetäitja said noomituse. Õnnetuse enda üksikasju ei ole Türkmenistani ajakirjanduses avaldatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles