Kremli kõrge võimukandja ründas Moskva tänaval kullerit šampanjapudeliga (1)

Copy
Politseinikud patrullivad Moskvas Punase väljaku juures.
Politseinikud patrullivad Moskvas Punase väljaku juures. Foto: NATALIA KOLESNIKOVA / AFP / Scanpix

Vene politsei pidas nädalavahetusel kinni riigi energiaministeeriumi söetööstuse osakonna juhi ja varasema energiaministri asetäitja Pjotr Bobõlevi, kes ründas tänaval kullerit ja viskas tema pihta šampanjapudeli.

Vahejuhtum leidis aste pühapäeval Moskva kesklinnas, kus 33-aastane kuller Andrei jäi rünnaku alla, kui liikus parasjagu oma ametiautoga, vahendas Venemaa riiklik uudisteagentuur TASS.

Politsei teatel lähenes kullerile paar ning mees kurtis kulleri juhtimisstiili üle, väites, et ta sõitis õuealal liiga kiiresti. «Sellega seoses viskas ta auto poole šampanjapudeli, mis lõhkus juhipoolsel küljel klaasi,» seisis pressiteates. «Ründaja peeti kinni ja viidi küsitlemiseks politseijaoskonda. Ta osutus energiameinisteeriumi söetööstuse osakonna direktoriks Pjotr Bobõleviks.»

Kuller sai rünnakus peavigastuse ja vajas arstiabi.

Bobõlevi suhtes on algatatud eeluurimine ning politsei teeb kindlaks, kas ta oli rünnaku ajal joobes.

Ametnik on töötanud Venemaa energiaministeeriumis alates 2010. aastast. 2021. aastal sai ta energiaministri asetäitjaks, kuid lahkus aasta hiljem omal soovil ametist.

TASS esitas Bobõlevi laamendamise asjus päringu ka energiaministeeriumile.

Rünnakus kannatada saanud Andrei rääkis, et lisaks pudeliga viskamisele karjus Bobõlev tema peale ning sülitas tema pihta, vahendas Vene Telegrami kanal Shot. Kulleri hinnangul olid nii mees kui ka temaga koos olnud naine purjus.

Andrei sõnul üritas ta teda kiirustamises ja ilma tulesid sisse lülitamata sõitmises süüdistanud meest rahustada, kuid seepeale Bobõlev asus teda ründama. Kuller lisas, et tema kõrv vajas haiglas õmblemist, vahendas Politico.

Tagasi üles