Saksamaa sai aadlikust majandusministri

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl-Theodor zu Guttenberg.
Karl-Theodor zu Guttenberg. Foto: Reuters / Scanpix

Eile sai Michael Glose asemel Saksamaa uueks majandusministriks aadliverd Kristlik Sotsiaalse Liidu (CSU) peasekretär Karl-Theodor zu Guttenberg.


Saksamaa lähiajaloo ühe noorima 37-aastase majandusministri täisnimi on Wikipedia andmetel Karl Theodor Maria Nikolaus Johann Jacob Philipp Wilhelm Franz Joseph Sylvester Freiherr von und zu Guttenberg.

Tema vanaisa Karl Theodor Freiherr von zu Guttenberg kuulus samuti CSU ridadesse ja oli aastatel 1967-1969 Kurt Georg Kiesingeri valitsuse riigisekretär.

Vastse majandusminstri ema Christiane Gräfin und Edle Herrin von und zu Eltz genannt Faust von Stromberg abiellus pärast veiniärimehest ja dirigendist Enoch zu Guttenbergist lahutamist natsionaalsotsialistliku Saksamaa välisministri Joachim von Ribbentropi poja Adolf von Ribbentropiga.

2000. aastal abiellus tänane majandusminister Bismarck-Schönhauseni krahvinna Stephaniega, kes on Saksamaa ühendaja ja esimese riigikantsleri Otto von Bismarcki lapselapselapselaps.

Guttenbergidel on Baierimaal Kulmbachi piirkonnas oma loss, mis on perekonnale kuulunud juba 15. sajandist.

Saksamaa president Horst Köhler nimetas zu Guttenbergi ametisse 10. veebruaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles