Soomes elavad venelased napsavad odavalt lukus piiri taha jäänud rahvuskaaslaste maju

Copy
Suletud Nuijamaa piiripunkt Soome ja Venemaa vahel Lappeenranta linna lähistel.
Suletud Nuijamaa piiripunkt Soome ja Venemaa vahel Lappeenranta linna lähistel. Foto: Roni Rekomaa / LEHTIKUVA / SIPA / Scanpix

Samal ajal kui Venemaal elavad, kuid Soomes suvemaju omavad idanaabrid on suletud piiri tõttu raskustes oma kinnisvara hooldamisega, kasutavad Soomes elavad venelased juhust osta neid hooneid eriti soodsa hinnaga, näitab rahvusringhäälingu Yle analüüs.

Venemaa agressioonisõja tõttu kehtestatud sanktsioonid ja piirangud on Venemaal elavatele venelastele muutnud sisuliselt võimatuks oma suvemajade korras hoidmise ja kasutamise, mistõttu on just idapiiri lähedal, näiteks Savonlinna ja Imatra kandis kinnisvara omavad inimesed seda üha rohkem müüki pannud. Suundumust on vaid hoogustanud Soome-Vene piiri suletuna püsimine.

Seejuures ostavad Peterburis ja mujal Venemaal elavate venelaste maju ära valdavalt teised venelased, kes aga elavad erinevalt neist püsivalt Soomes. Yle uurimus näitas, et tänavu riigis Vene kodanikele müüdud kinnisvarast ligi pool osteti vähem kui 30 000 euro eest ning sageli oli tegemist vanade ja lagunenud hoonetega.

Tagasi üles