KUS OLED, MU ARM? Balkanil otsitakse endiselt üle 10 000 sõjas kadunuks jäänud inimest

Copy
Rahvusvahelisel teadmata kadunud inimeste päeval kogunevad mitme Balkani poolsaare riigi inimesed tänavatele, tõstmaks teadlikkust rohkem kui kümnele tuhandele inimesele, kes Balkani sõdade ajal kadunuks jäid. Foto ürituselt Kosovo pealinnas Prištinas 2019. aastal.
Rahvusvahelisel teadmata kadunud inimeste päeval kogunevad mitme Balkani poolsaare riigi inimesed tänavatele, tõstmaks teadlikkust rohkem kui kümnele tuhandele inimesele, kes Balkani sõdade ajal kadunuks jäid. Foto ürituselt Kosovo pealinnas Prištinas 2019. aastal. Foto: Laura Hasani / REUTERS / Scanpix

Rahvusvahelisel teadmata kadunuks jäänud inimestele pühendatud päeval kogunesid Horvaatia, Kosovo ning Bosnia ja Hertsegoviina tänavatele inimesed, kes ei tea siiani aastakümneid tagasi Jugoslaavia sõdades kadunuks jäänud pereliikmete asukohta.

Arvatakse, et pärast Jugoslaavia lagunemist puhkenud sõdades on teadmata kadunud rohkem kui 10 000 inimest. Nende surnukehi pole siiani leitud, vahendas Balkan Insight.

Bosnia pealinna Sarajevo tänavatele kogunesid täna kadunuks jäänud inimeste lähedased. Kohaliku organisatsiooni pressiesindaja Emza Fazlici sõnul on taoliste ürituste korraldamine vajalik avalikkuses teadlikkuse tõstmiseks ning perekondade aitamiseks.

Tagasi üles