KUMMALINE HUKKUMINE Arvatav Vene spioonvaal Hvaldimir leiti Norra rannikult surnuna (3)

Copy
Norra eksperdid toidavad 2019. aastal leitud rakmetega valgevaala, kes jäi aastateks riigi rannikule pidama ja sai nime Hvaldimir.
Norra eksperdid toidavad 2019. aastal leitud rakmetega valgevaala, kes jäi aastateks riigi rannikule pidama ja sai nime Hvaldimir. Foto: Jorgen Ree Wiig / Norra kalandusamet / AP / Scanpix

Mõne aasta eest kaamerarakmetega varustatuna Norra rannikule ilmunud valgevaal, kelle puhul kahtlustati, et loom on Venemaal treenitud luurama, leiti eile surnuna veest hulpimast Edela-Norra rannikult Risavika linna lähistelt.

Norras nime Hvaldimir – sõnamäng norrakeelsest sõnast hval (eesti keeles vaal) ja Venemaa presidendi Vladimir Putini eesnimest – saanud loom elas valdavalt riigi rannikul pärast seda, kui ilmus sinna viis aastat tagasi, seljas GoPro kaamera rakmed, millel kiri «Peterburi varustus». Arvatava spioonvaala surnukeha leidis nädalavahetusel ühendus Marine Mind, mis on Hvaldimiri liikumist kõik need aastad jälginud, vahendas BBC.

Marine Mindi asutaja Sebastian Strand ütles uudisteagentuurile AFP, et valgevaala surma põhjus on seni ebaselge ja tema kehal polnud ühtegi nähtavat vigastust. «Meil õnnestus tema säilmed kätte saada ja panna ta jahutatud alale, et valmistada ette lahkamist veterinaarinstituudis,» lisas ta.

Tagasi üles