Kamtšatkal leiti vulkaani juures kadunuks jäänud kopter koos 18 surnukehaga

Copy
Kamtšatkal laupäeval alla kukkunud helikopteri rusud. Õhusõiduki pardal olnud 22 inimestest 18 säilmed on praeguseks leitud.
Kamtšatkal laupäeval alla kukkunud helikopteri rusud. Õhusõiduki pardal olnud 22 inimestest 18 säilmed on praeguseks leitud. Foto: @mchs_official/Telegram/AFP/Scanpix

Venemaa päästjad saabusid Kamtšatkal helikopteri Mi-8T allakukkumispaika, kus on on leitud 18 surnukeha, kuid neli inimest on jätkuvalt kadunud, teatas eile Venemaa eriolukordade ministeerium.

Helikopter, kus oli eeldatavalt kolm meeskonnaliiget ja 19 reisijat, möödus laupäeva hommikul Vatškažetsi vulkaani piirkonnast ning seejärel ei saadud sellega enam ühendust. Esialgseid otsinguid takistas tihe udu, vahendas Interfax.

Eile tuli ministeeriumilt teade, et firmale Vitjaz-Aero kuuluva kopteri jäänused leiti umbes 900 meetri kõrguselt koha lähedalt, kus oldi sellega viimast korda ühenduses.

«Kamtšatkal avastasid Venemaa eriolukordade ministeeriumi päästjad veel ühe surnukeha. Nelja inimese ja musta kasti otsimine jätkub,» seisis eile õhtul tehtud avalduses.

Suurem osa helikopteris olnud inimesi olid turistid, kes külastasid aktiivsete vulkaanide poolest tuntud piirkonda. Seni pole teada, mis põhjusel kopter alla kukkus, vahendas BBC.

Sellised õnnetused on suhteliselt sagedased Venemaa kaguosas, mis on hõredalt asustatud ja kus valitsevad karmid ilmastikuolud. Kolm aastat tagasi hukkus kaheksa inimest, kui turiste vedanud kopter kukkus halva nähtavuse tõttu Kamtšatkal järve.

Hiljem samal aastal kukkus poolsaarel maandumisel alla lennuk, mille pardal oli 22 reisijat ja kuus meeskonnaliiget, kes kõik hukkusid.

Nõukogudeaegsed Mi-8 helikopterid on endiselt Venemaal laialdaselt kasutuses.

Tagasi üles