Venemaa mõistis tuntud raketiteadlase väidetava riigireetmise eest 15 aastaks vangi

Copy
Vene kaitseministeeriumi pressiteenistuse avaldatud videoklipist tehtud kuvatõmmisel on näha Vene hävitajat MiG-31, mis kannab ülehelikiirusel lendavaid tiibrakette Kinžal.
Vene kaitseministeeriumi pressiteenistuse avaldatud videoklipist tehtud kuvatõmmisel on näha Vene hävitajat MiG-31, mis kannab ülehelikiirusel lendavaid tiibrakette Kinžal. Foto: Kuvatõmmis Vene kaitseministeeriumi pressiteenistuse materjalist / EPA / Scanpix

Moskva kohus mõistis teisipäeval mõjuka füüsiku 15 aastaks vangi karistuskolooniasse väidetava riigireetmise eest, tegemist on järjekordse vanglakaristusega mõnele teadlasele, keda süüdistatakse riigisaladuste väidetavas jagamises.

Moskva linnakohus leidis, et teadlane Aleksandr Šipljuk on süüdi riigireetmises ning karistas teda 15 aastaga vanglas, vahendas riiklik uudisteagentuur TASS kohtu teadet.

Võimud on viimase paari aasta jooksul võtnud kinni mitu prominentset teadlast, kellest vähemalt kolm on vahistatud alates Moskva kallaletungist Ukrainale 2022. aasta veebruaris.

Tagasi üles