Ametnikud: La Manche'i ületamise katsel suri vähemalt 10 migranti (1)

Copy
Sel 26. aprillil tehtud fotol on Põhja-Prantsusmaal Dunkirki lähistel Gravelines'i rannal näha, kuidas migrandid suunduvad smugeldajate aluse peale, selleks et ületada La Manche'i väin ehk Inglise kanal lootusega jõuda elusana Inglismaa pinnale.
Sel 26. aprillil tehtud fotol on Põhja-Prantsusmaal Dunkirki lähistel Gravelines'i rannal näha, kuidas migrandid suunduvad smugeldajate aluse peale, selleks et ületada La Manche'i väin ehk Inglise kanal lootusega jõuda elusana Inglismaa pinnale. Foto: SAMEER AL-DOUMY / AFP / SCANPIX

Prantsusmaa põhjaranniku lähistel La Manche'i väinas hukkus teisipäeval vähemalt 10 migranti, kes püüdsid sealtkaudu Inglismaale pääseda, ütlesid ametnikud.

Prantsuse merendusprefektuuri kohalik haru teatas, et vähemalt 10 migranti suri, samas kui uurimisele lähedal seisev allikas rääkis vähemalt 13 hukkunust, kelle seas oli ka kolm alaealist.

Prantsuse merendusametnikud ütlesid, et käimas on mastaapne päästeoperatsioon eesmärgiga tuua merelt ära umbes 50 migranti ning anda neile kohest meditsiinilist abi.

Tagasi üles