Putinit ootas Mongoolias käeraudade asemel soe vastuvõtt (2)

Copy
Venemaa diktaator Vladimir Putin ja Mongoolia president Uhnaagijn Hürelsüh Mongoolia pealinnas Ulaanbaataris Tšingis-khaani väljakul toimunud tervitustseremoonial.
Venemaa diktaator Vladimir Putin ja Mongoolia president Uhnaagijn Hürelsüh Mongoolia pealinnas Ulaanbaataris Tšingis-khaani väljakul toimunud tervitustseremoonial. Foto: Vyacheslav Prokofyev/Vyacheslav Prokofyev/POOL/IMAGO/Scanpix

Kui Venemaa autoritaarne liider, kelle kohta on Rahvusvaheline Kriminaalkohus (ICC) väljastanud vahistamismääruse seoses sõjakuritegudega Ukrainas, üleeile ICC liikmesriiki Mongooliasse saabus, toodi käeraudade asemel välja punane vaip ja auvahtkond.

Eile tervitas Putinit Mongoolia president Uhnaagijn Hürelsüh pealinna Ulanbataari Tšingis-khaani väljakul suurejoonelisel tseremoonial traditsioonilises mundris Mongoolia sõdurite ja sõjaväeorkestri taustal, kes mängisid mõlema riigi hümni. Visiidi tagamaaks on ametlikult Halhõn goli lahingu, milles Nõukogude Liit ja Mongoolia võitsid Jaapanit, 85. aastapäev. Putin külastas riiki ka 80. aastapäeval.

Tegemist on Putini esimese visiidiga mõnda ICC liikmesriiki alates täiemahulise sõja algusest Ukrainas. Mingit märki polnud aga Putini vahistamismäärusest, rahvusvahelisest survest sõjakurjategija vahistamiseks või sellest, et Venemaa ründas rakettidega Poltavas haridusasutust ja haiglat ning tappis vähemalt 47 ja vigastas üle 200 inimese.

Tagasi üles