Mongoolia põhjendas Putini vahistamata jätmist energiasõltuvusega (2)

Copy
Venemaa diktaator Vladimir Putin külastamas koos Mongoolia presidendi Ukhnaagiin Khurelsukhiga Plekhanovi Vene majandusülikooli 3. septembril 2024. aastal Mongoolias Ulaanbaataris.
Venemaa diktaator Vladimir Putin külastamas koos Mongoolia presidendi Ukhnaagiin Khurelsukhiga Plekhanovi Vene majandusülikooli 3. septembril 2024. aastal Mongoolias Ulaanbaataris. Foto: Vyacheslav Prokofyev / Kremlin Poo / Planet Pix / ZUMA Press Wire / Scanpix

Mongoolia on energiasõltuv, seetõttu ei saa ta täita rahvusvahelist vahistamismäärust Ukrainas sõjakuritegudes süüdistatava Venemaa režiimi juhi Vladimir Putini suhtes, lausus Mongoolia valitsuse pressiesindaja oma kommentaaris Politicole, vahendab Ukrinform.

«Mongoolia impordib 95 protsenti naftasaadustest ja üle 20 protsendi elektrist meie lähinaabrusest. Varem on tarnetes olnud tehnilistel põhjustel katkestusi. See tarne on meie ja meie inimeste eksistentsi tagamiseks ülioluline,» ütles pressiesindaja.

«Mongoolia on kõigis oma diplomaatilistes suhetes alati säilitanud neutraalse poliitika, nagu on näidanud meie senised avaldused,» lisas pressiesindaja.

Tagasi üles