Kim Jong-un lasi üleujutuste pärast hukata kuni 30 ametnikku (1)

Copy
Põhja-Korea diktaator Kim Jong-un paadil üleujutuste piirkonnas Sinuiju linnas 29. juulil 2024. aastal.
Põhja-Korea diktaator Kim Jong-un paadil üleujutuste piirkonnas Sinuiju linnas 29. juulil 2024. aastal. Foto: KCNA/KNS/AFP/Scanpix

Põhja-Korea diktaator Kim Jong-un käskis hukata kuni 30 ametnikku, kuna nad ei suutnud suvel ära hoida ulatuslikke üleujutusi ja maalihkeid, mille tagajärjel hukkus umbes 4000 inimest, vahendas Lõuna-Korea meediat The New York Post.

Üks Kimi režiimi ametnik ütles, et Põhja-Korea 20–30 juhti on süüdistatud korruptsioonis ja kohustuste täitmata jätmises ning riik mõistis neile surmanuhtluse, vahendas TV Chosun.

«On kindlaks tehtud, et eelmise kuu lõpus hukati samal ajal 20 kuni 30 partei kaadrit üleujutusest kannatanud piirkonnas,» ütles ametnik väljaandele.

Põhja-Korea keskne uudisteagentuur teatas varem, et Kim andis ametivõimudele korralduse «rangelt karistada» ametnikke pärast seda, kui Chagangi provintsi tabasid juulis katastroofilised üleujutused.

Hukatud ametnikke ei ole tuvastatud, kuid aruandes märgiti, et Kang Bong-hoon, Chagangi provintsi parteikomitee sekretär alates 2019. aastast, oli üks juhtidest, kelle Kim üleujutuskatastroofi ajal toimunud erakorralisel koosolekul vallandas.

Pärast kohtumist Kimiga oli selge, et provintsi ametnikud on «nii ärevuses, sest nad ei tea, millal nende pead hakkavad lendama», ütles endine Põhja-Korea diplomaat Lee Il-gyu TV Chosunile.

Tagasi üles