Soome kaalub võimalust ehitada Vaasa lähistelt tunnel Rootsi rannikule (1)

Copy
Mustasaari ehk Björkö Soomes Vaasa linna lähistel. Kõnealust paika on kaalutud ühe võimaliku kohana, kust võiks minna sild Rootsi rannikule. Nüüd analüüsitava tunnelivõimaluse puhul pole marsruutidest seni räägitud.
Mustasaari ehk Björkö Soomes Vaasa linna lähistel. Kõnealust paika on kaalutud ühe võimaliku kohana, kust võiks minna sild Rootsi rannikule. Nüüd analüüsitava tunnelivõimaluse puhul pole marsruutidest seni räägitud. Foto: LPfi / CC BY-SA 3.0 / Wikimedia Commons

Kui varem on Soome võimud kaalunud võimalust ehitada üle Merenkurkku ehk Kvarkeni väina sild Vaasa linnast Rootsi Umeåsse, siis nüüd uuritakse ka võimalust rajada hoopis tunnel.

Soome transporditaristu ameti esindajad käisid hiljuti esimest korda Rootsis, et arutada püsiühenduse loomist kahe riigi vahele, kirjutas Soome rootsikeelne päevaleht Hufvudstadsbladet.

Võimaluste uurimine püsiühenduse loomiseks Vaasa ja Umeå vahele on kirjutatud peaminister Petteri Orpo paremkoalitsiooni valitsusprogrammi ning selle järgi peaks vastav aruanne valmima 2025. aastal. Tänavu kevadel alustaski transporditaristu amet esmase analüüsi koostamist, mis peaks selgitama välja nõudluse püsiühenduse järele ning selle võimaliku mõju Soomest, Rootsist ja Norrast kaugemal.

Tagasi üles