VIDEO Piinlik: Kosovo peaminister lahendas klassi ees tehte, mille vastus osutus valeks

Copy
Kosovo peaminister Albin Kurti.
Kosovo peaminister Albin Kurti. Foto: GEORGI LICOVSKI / EPA / SCANPIX

Kosovo peaminister Albin Kurti postitas eile õhtul ühismeediasse iseäraliku vabanduse. Selle põhjuseks oli levima hakanud video, kus oli näha, et kolmapäeval riigi kirdeosas Podujevo kooli väisanud poliitik lahendas kõigi ees matemaatilise tehte valesti.

Videoklipis oli näha, kuidas Kurti Podujevo kooli klassiruumis tahvli ees pealtnäha ilma igasuguse vaevata matemaatilise võrrandi ära lahendas. Sellele järgnes aplaus, usinate plaksutajate hulgas oli ka haridusminister Arbërie Nagavci. Tegelikult oli tema vastus aga vale.

Sotsiaalmeedia kasutajad nägid hiljem videost, et tahvlil olnud tehte vastus oleks pidanud olema x=0, mitte aga x=5, nagu Kurti oli enesekindlalt kirjutanud.

«Tänan teid sooja vastuvõtu eest teie uues koolihoones. Teie tänane rõõm pani mind koolipinkide järele igatsema,» kirjutas Kurti kolmapäeva õhtul Facebooki postituses. «Aga ma pean ütlema, et nüüd on mul hea meel, et ma ei olnud õpilane, sest ma ei oleks positiivset hinnet saanud,» tõdes poliitik.

Ta lisas: «Kui ma oleksin hetkeks pikemalt järele mõelnud, oleksin aru saanud, et õige vastus on x=0, kuid sel juhul ei oleks mul vist olnud julgust kriit võtta ja tahvlile kirjutada. Ma palun vabandust. Selle võrrandi lahendus, nagu te teate paremini kui teie peaminister, on x=0.»

Märksõnad

Tagasi üles