INTERVJUU USA senaator: Putin peab mõistma, et sõda ei ole Venemaa jaoks hästi toimiv strateegia (1)

Copy
USA Arizona osariigi senaator Mark Kelly.
USA Arizona osariigi senaator Mark Kelly. Foto: Konstantin Sednev

Ameerika Ühendriikide senaator Mark Kelly kiidab Eestit abi eest Ukrainale ning leiab, et ukrainlaste rünnak Kurski suunal oli õige samm.

Eelmisel nädalal Eestit külastanud Kelly visiidi eesmärk oli tunnetada siinset julgeolekuolukorda. Ta leiab, et NATO on meile kriitiliselt vajalik, kuid Donald Trumpi presidendiks saamine nõrgestaks seda liitu.

Olete USA Arizona osariigi senaator ja kuulute senati relvajõudude komiteesse. Mis on teie eesmärk Eestit külastades?

Minu isiklik eesmärk on [Eesti ja USA] suhet paremini mõista. Samuti saada teada, milline on praegune olukord, eriti julgeolekuolukord, et saaksin oma tööd paremini teha. Nii et kui ma lähen tagasi [Washington] D.C.-sse, on meil individuaalselt ja võib-olla isegi kollektiivselt mõned sõnumid, mida saame oma valitsusele teatud küsimustes edasi anda ja mis mõjutavad Baltikumi ja Soomet.

Suhtume meie ja Eesti vahelisesse liitu väga tõsiselt. Meil oli täna mitmeid arutelusid teie peaministri ja välisministeeriumi kantsleriga. Ka kindral Andrus Meriloga, kes esitas meile väga põhjaliku ja üksikasjaliku ülevaate Eesti vaatest Ukraina konfliktile ning sellest, mida tema ja ta kolleegid tunnevad, et võiksime teha teisiti. Kokkuleppeid tegime palju. Me läheme tagasi Washingtoni ning jagame seda oma kolleegidega ning ka kaitseministeeriumi, Valge Maja ja välisministeeriumiga.

Tagasi üles