Kannik: Poola ja Rumeenia lasevad kaude Venemaal Ukrainat rünnata

Poola ratsaväelased otsimas drooni, mida arvati olevat kukkunud nende territooriumile, kui Venemaa 26. augustil Ukrainat ründas.
Poola ratsaväelased otsimas drooni, mida arvati olevat kukkunud nende territooriumile, kui Venemaa 26. augustil Ukrainat ründas. Foto: WOJTEK JARGILO

Poola ja Rumeenia lasevad kaude kasutada oma territooriumit Ukraina ründamiseks, kommenteeris Rahvus­vahelise Kaitse­uuringute Keskuse (RKK) direktor Indrek Kannik möödunud nädala lõpus tulnud uudiseid NATO territooriumile jõudnud Vene droonidest.

Kuigi rahvusvahelistes uudistes kiputi teateid laupäeval Lätis maha potsanud ja pühapäeval Rumeenia õhuruumis lennanud idanaabri mehitamata lennumasinatest kokku põimima, on Kanniku sõnul tegu eri sorti intsidentidega.

«Kaldun arvama, et Lätis ei olnud Venemaa poolt piiride proovimine,» sõnas Kannik. RKK juht selgitas, et Valgevenesse ja seejärel Lätti lendas too droon seepärast, et algselt sihtmärgiks olnud Ukraina sõjaväel õnnestus venelaste lennumasin oma territooriumilt minema tõrjuda.

Tagasi üles