Soomes näljutas ema oma kaheksakuuse lapse surnuks

Copy
Kaastundeavalduse sümbolid mõrvapaiga lähedal.
Kaastundeavalduse sümbolid mõrvapaiga lähedal. Foto: Markku Ulander / AFP / Scanpix

Juuni keskel rullus Soomes lahti viimase aja üks kahtlasemaid surmajuhtumeid, kui 40-aastane naine kutsus kiirabi oma lapse elutut keha päästma.

Prokuratuur algatas kiirabi järel sündmuskohale saabunud politsei taotlusel uurimise ja nüüd avalikus politsei põhjanaabri meedias juhtumi täpsemad detailid, sest eeluurimine jõudis lõpule.

12. juunil kutsus Helsingi Vuosaari piirkonnas elav soomlanna päästjad appi surnud kaheksakuusele lapsele. Lapse surmaga lõppenud sündmuste käik leidis politsei andmetel aset mai lõpus või juuni alguses.

Politsei sõnul põhjustas imiku surma alatoitumus ja vedelikupuudus, vahendas Soome meedia.

«Kahtlusalune pakkus erinevaid selgitusi lapse surma kohta, kuid ükski neist ei kõlanud usutavalt,» vahendas Soome rahvusringhääling politseiuurija Tuomas Lindholmi sõnu.

Politsei andmetel elas naine lapsega kahekesi ja kuriteo toimepanemise ajal polnud last näha. Naabrid kuulsid lapse nuttu ja võtsid kiirabiga ühendust.

«Üks naabritest üritas mais kahtlusalusele abi pakkuda. Tema uksekella helistas ka vähemalt üks tema sõbrannadest, keda korterisse ei lastud, kirjeldas Lindholm.

40-aastane süüdistatav peeti esialgu kinni, kuid vabastati Helsingi ringkonnakohtu otsusega augusti alguses. Politsei nõudis aga naise vahistamist, sest õhus oli risk, et ta põgeneb lennukiga riigist. Septembri algusest on naine kinni peetud.

Sellised juhtumid on erandlikud ja väga haruldased, kinnitas Soome politsei.

Naise vahistamine sündmuskohal kulges vahejuhtumiteta. Ema avas ukse politseile kohe ja on kogu protsessi vältel olnud koostööaldis. Teo motiiv on endiselt välja selgitamata.

Lindholm nentis varem, et politsei ei kommenteeri ema vaimset seisundit. Uurimise käigus peab politsei kohtu ette viima tõendid, et näidata, kas oli tegemist ettekavatsetud või tahtmatult toimepandud tapmisega, selgitas Yle.

Tagasi üles