Taylor Swift avaldas toetust Kamala Harrisele (1)

Copy
Taylor Swift
Taylor Swift Foto: Antoni Byszewski / Fotonews / ZUMA / SCANPIX

USA popstaar Taylor Swift avaldas sotsiaalmeedias toetust demokraadist presidendikandidaadile Kamala Harrisele vabariiklase Donald Trumpi vastu ja nimetas Harrist sõdalaseks.

«Annan 2024. aasta presidendivalimistel oma hääle Kamala Harrise ja Tim Walzi poolt,» postitas ta oma Instagrami kontole.

«Hääletan @kamalaharrise poolt, sest ta võitleb nende õiguste ja vaadete eest, mis minu veendumust mööda vajavad sõdalast, et neid edu saadaks. Ma arvan, et ta on kindlakäeline ja andekas juht ning usun, et suudame selles riigis palju rohkem korda saata, kui meid juhib rahulikkus, mitte kaos,» kirjutas Swift oma 283 miljonile Instagrami jälgijale.

Seni oma valimiseelistustest vaikinud megastaar ütles Harrisele toetust avaldades, et demokraatide presidendikandidaat on kindla käega ja andekas juht.

Swifti senist vaikimist peeti juba kahtlaseks, sest paljud tema fännid olid hakanud organiseeruma loosungi «Swifties for Kamala» alla ja kogunud demokraatide kandidaadile kümneid tuhandeid dollareid.

Laulja ütles, et avastas tehisaru loodud pilte, mis näitasid teda Trumpi toetamas, see toonud esile tehisaruga seotud hirmud ja valeinfo levitamise ohud.

«See viis mu järeldusele, et ma pean olema väga läbipaistev selles, millised on minu kui valija tegelikud plaanid nendeks valimisteks,» ütles Swift. «Lihtsaim viis valeinfoga võidelda on tõde.»

Ta kannustas ka kõiki oma ustavaid fänne ise asja uurima ja ise oma valiku tegema.

Laulja avaldas eraldi toetust Harrise asepresidendikandidaadile Tim Walzile, kiites Minnesota kuberneri, kes on astunud välja LGBTQ+ õiguste, kunstliku viljastamise ja naiste õiguse eest ise oma keha üle otsustada.

Ülemaalmse kuulsusega popstaaril on sotsiaalmeedias sadu miljoneid jälgijaid ja äärmisel truu fännibaas, millega ta võib väikse vaevaga suuri asju liikuma panna.

Nii parem- kui vasakleer on oodanud aastaid võimalust Swifti omaks kuulutada, kuid staar on seni poliitikast hoidunud. Ta vaikis isegi 2016. aastal, kui presidendiks valiti Donald Trump.

Sosinad, et Swift on kapivabariiklane kestsid 2018. aastani, mil ta lõpetas vaikimise ja avaldas Tennessees toetust paremäärmuslase Marsha Blackburni demokraadist vastasele.

Blackburn võitis sellest hoolimata, aga Swift oli juba välja tulnud. Ta põhjendas oma senist vaikimist soovitusega hoiduda poliitikast, sest see võib tema karjääri kahjustada, sest USA muusikatööstust seostatakse sageli pigem konservatiivsete vaadetega.

2020. aastal toetas Swift Joe Bidenit. Ta on edastanud oma laulude ja videotega LGBTQ-d toetavaid sõnumeid ning mõistnud hukka ülemkohtu otsuse, millega tühistati üleriigiline abordiõigus.

Tagasi üles