Kreml lubas kohast vastust, kui USA laseb Ukrainal rünnata rakettidega (2)

Copy
Patriot Poolas.
Patriot Poolas. Foto: Evan Vucci / AP / Scanpix

Kreml teatas täna seoses president Joe Bideni vastava kommentaariga, et annab kohase vastuse, kui USA kaotab piirangud Ukrainale antud Ameerika rakettide kasutamiseks sihtmärkide vastu Venemaa territooriumil.

Vastuseks ajakirjaniku küsimusele, milline on Kremli vastus USA sellisele käigule, ütles Vene riigipea pressiesindaja Dmitri Peskov: «See saab olema kohane.»

Peskov lisas, et Venemaa pealetung Ukrainale on iseenesest vastus Lääne toetusele Kiievile.

Biden teatas teisipäeval, et tema administratsioon tegeleb praegu Ukrainale antud kaugmaarelvade kasutamisele pandud piirangute kaotamisega sõjas Venemaaga, vahendas portaal UNIAN.

Uudisteagentuur Reuters märkis, et Ühendriikidele pole meelt mööda tarnida relvi, mis suudavad tabada sihtmärke sügaval Venemaal, ka ei soovi USA anda luba nende relvade kasutamiseks, kartuses, et see toob kaasa konflikti eskaleerumise.

«Teised Kiievi liitlased tarnivad relvi, kuid piirangutega, kuidas ja millal võib neid Venemaa vastu kasutada, kartes, et sellised löögid võivad põhjustada kättemaksu, mis tõmbab NATO riigid sõtta või kutsub esile tuumakonflikti,» seisab artiklis.

Eelmisel nädalal teatasid allikad Reutersile, et USA on lähedal kokkuleppele Ukraina varustamiseks selliste relvadega, kuid Kiiev peab paar kuud ootama, sest Ühendriigid peavad enne iga tarnet lahendama tehnilisi probleeme.

Septembris saatis vähemalt 20 esindajatekoja demokraati ja viis vabariiklast Bidenile kirja üleskutsega tühistada Kiievile seatud piirangud USA kaugmaarelvade kasutamisel.

Tagasi üles