Trumpi atentaadikatses kahtlustatakse 58-aastast poliitiliselt aktiivset meest (4)

Copy
FBI kahtlustab Ryan Wesley Routhi Donald Trumpi mõrvakatses. Routh oli aktiivne sotsiaalmeedias, ta kritiseeris Trumpi ja avaldas toetust Ukrainale.
FBI kahtlustab Ryan Wesley Routhi Donald Trumpi mõrvakatses. Routh oli aktiivne sotsiaalmeedias, ta kritiseeris Trumpi ja avaldas toetust Ukrainale. Foto: Reuters/ScanPix

USA ajakirjanduse teatel oli isik, kes väidetavalt kavatses Florida golfiklubis tulistada vabariiklaste presidendikandidaati Donald Trumpi, 58-aastane Ryan Wesley Routh.

USA ajakirjanduse andmetel on Routh Hawaiil tegutsev ehitusettevõtja, keda on aastakümnete jooksul korduvalt vahistatud ning kes postitab regulaarselt arvamusi poliitika ja hetkesündmuste kohta, kritiseerides vahel ka Trumpi. Uudisteagentuur AFP intervjueeris Routhi 2022. aastal Kiievis, kuhu ta oli enda sõnul sõitnud toetama Ukrainat Venemaa agressiooni vastu.

Ajakirjanduse teatel vahistati Routh pärast seda, kui USA salateenistuse agendid avasid Trumpi Florida golfiklubi lähedal tule automaati AK-47 meenutavat relva kandnud isiku pihta. Kahtlusalune peitis end golfiraja lähistel põõsastes ja põgenes musta autoga, enne kui tabati.

Tagasi üles