EUobserver: ELi välispoliitika juhina peab Kaja Kallas avardama oma silmaringi (8)

Copy
Endine Portugali peaminister António Costa, Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyen ja Eesti ekspeaminister Kaja Kallas Brüsselis pärast järjekordset Euroopa Ülemkogu, 28. juunil 2024. a.
Endine Portugali peaminister António Costa, Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyen ja Eesti ekspeaminister Kaja Kallas Brüsselis pärast järjekordset Euroopa Ülemkogu, 28. juunil 2024. a. Foto: OLIVIER HOSLET / POOL / EPA / Scanpix

Euroopa Liidu välispoliitika juht Kaja Kallas asub Brüsselis tööle väga hea renomeega, sest ta on olnud Ukraina tulihingeline toetaja ja karmisõnaline Venemaa suhtes. Uues ametis tuleb Kallasel tegeleda aga ka Gazas toimuvaga ja suhelda näiteks nn globaalse lõunaga. 

Euroopa Liidu päevakorras domineerivad Venemaa ja Ukraina sõda. Ometi tuleb Eesti endisel peaministril järgmise viie aasta jooksul tegeleda ka Lähis-Ida, Aafrika ja Ladina-Ameerikaga. Lisaks on Kallase ülesanne korraldada ELi suhteid Hiinaga ja Vaikse ookeani piirkonna riikidega.

«See pole mingi jalutuskäik pargis,» viitab EUobserver oma lühianalüüsis Kallast uues ametis eesootavate probleemide kohta.

Tagasi üles