ISW: Ukraina löögid Venemaa moonaladudele võivad muuta sõja käiku (2)

Copy
Kaader videost, millel on näha droonirünnaku tagajärjel toimunud plahvatust Venemaal Toropetsis asuvas relvahoidlas 18. septembril 2024. aastal.
Kaader videost, millel on näha droonirünnaku tagajärjel toimunud plahvatust Venemaal Toropetsis asuvas relvahoidlas 18. septembril 2024. aastal. Foto: Sotsiaalmeedia/Reuters/SCANPIX

Ukraina löögid Venemaa tagala logistikaobjektide vastu avaldavad okupantidele laialdast survet ning mõjutavad nende pealetungi kogu lahinguväljal, leiab Ameerika sõjauuringute instituudi (ISW) aruanne, mida vahendas UNIAN.

ISW analüütikud meenutasid, et 2022. aasta suvel ründasid ukrainlased HIMARSitega Ukraina aladel asuvaid Venemaa laskemoonaladusid ja see sundis vaenlast oma arsenali hajutama ning vaenlase logistika tõhusus vähenes.

Ekspertide hinnangul võivad Ukraina relvajõudude rünnakud Venemaal asuvatele laskemoonaladudele – kui need on oma olemuselt ja mastaabilt sarnased eile varastel tundidel toimunud rünnakule Toropetsis – sundida okupante tegema sarnast otsust varude ümberkorraldamiseks ja hajutamiseks.

Tagasi üles