Riias hakatakse linnaloomadele erandjuhtudel jahti pidama

Copy
Riia kanalis elav kobras.
Riia kanalis elav kobras. Foto: Edijs Pālens / LETA / Scanpix

Eile võttis Riia linnavolikogu vastu määruse, millega lubatakse jahti pidada linna territooriumil juhul, kui loom ohustab avalikku korda ja turvalisust või tekitab kahju, vahendab Läti rahvusringhääling LSM.

Määrusega määratakse kindlaks territoorium, jahipidamiseks kasutatavad vahendid ning jahipidamise korraldamise eest vastutav asutus. Loomade jahtimine Riias on lubatud summutiga varustatud jahirelvadega ja väikekaliibriliste jahirelvade ning jahivahendite, näiteks püüniste abil.

Riia linna jahinduse koordineerimiskomisjon otsustab iga juhtumi põhjal, kas ohtliku looma küttimine on lubatud. Ohtlike loomade küttimine on nüüdsest lubatud peaaegu kogu Riia linnas, välja arvatud kesklinnas.

Uued eeskirjad ei luba igaühel jahti pidada ja see ei tähenda, et loomi hakatakse jahtima, kui mõni neist ilmub Riias mõnda parki, vaid on lubatud ainult siis, kui linna territooriumil leidub ohtlik loom, kes kujutab endast ohtu inimestele ja nende varale. Näiteks kui lemmiklooma ründab rebane või pesukaru, kui leidub kopraid, kes kahjustavad kuivendussüsteeme vms.

Viimastel aastatel on Riia kesklinnas ja selle ümbruses nähtud metsloomi, muu hulgas metssigu, rebaseid ja põtru. Samuti on Riia kanalisse end sisse seadnud koprad, kellest on saanud mitteametlik linna sümbol, vahendab LSM.

Tagasi üles