Iraan värbas Iisraeli kodaniku ette valmistama Netanyahu mõrva

Copy
Iisraeli kodanik Moti Maman kohtusaalis pärast seda, kui Iisraeli julgeolekuteenistused süüdistasid teda osalemises Iraani toetatud mõrvaplaanis, mille sihtmärgiks olid prominentsed isikud, sealhulgas Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu, Beersheba ringkonnakohtus Lõuna-Iisraelis 19. septembril 2024. aastal.
Iisraeli kodanik Moti Maman kohtusaalis pärast seda, kui Iisraeli julgeolekuteenistused süüdistasid teda osalemises Iraani toetatud mõrvaplaanis, mille sihtmärgiks olid prominentsed isikud, sealhulgas Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu, Beersheba ringkonnakohtus Lõuna-Iisraelis 19. septembril 2024. aastal. Foto: Stringer/Reuters/Scanpix

Iisraeli politsei vahistas Iisraeli kodaniku, kelle on värvanud Iraani luure, et kavandada Iisraeli kõrgeimate ametnike, sealhulgas peaminister Benjamin Netanyahu mõrva, öeldi täna politsei ja Shin Beti ühisavalduses.

«Iraani luure värbas Iisraeli kodaniku, et valmistada ette Iisraeli riigitegelaste mõrvu. Ta toimetati kaks korda Iraani ja sai missioonide eest tasu,» seisis avalduses, milles lisati, et sihtmärkide seas olid Netanyahu, kaitseminister Yoav Gallant, julgeolekuteenistuse Shin Bet direktor Ronen Bar ja teised kõrged ametnikud.

Kohtudokumendi põhjal, mida AFP täna nägi, on värvatu 1952. aastal sündinud Ashkeloni elanik Mordechai Maman ning ta on vahi all 29. augustist.

Tagasi üles