Vaid seitse protsenti Venemaa elanikest jätaks Pussy Rioti karistamata

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pussy Riot punkansambel Moskva Päästja Jeesuse katedraalis.
Pussy Riot punkansambel Moskva Päästja Jeesuse katedraalis. Foto: SCANPIX

Vaid seitse protsenti venemaalastest leiab, et veebruaris Moskvas Lunastaja Kristuse kirikus ülesastumist üritanud Putini-vastase Vene punkbändi Pussy Riot liikmeid ei tuleks karistada, selgus täna avaldatud arvamusuuringu tulemustest.

Enamus Venemaa elanikest (46 protsenti) peab Pussy Rioti ülesastumist huligaansuseks. Iga viies (21 protsenti) peab neidude tegu pühaduseteotuseks, 13 protsenti poliitiliseks protestiks, kümme protsenti PR-aktsiooniks. Neli protsenti nimetas seda ekstremismiilminguks ning üks protsent performance’iks.

Kolmandik Venemaa elanikest (32 protsenti) peab kohaseks karistuseks paranduslikke töid, iga viies (20 protsenti) leiab, et Pussy Rioti liikmed on trahvi väärilised. Reaalset vangistust nõuab kümme protsenti, 15-päevase arestiga piirduks üheksa protsenti. Veel viis protsenti leiab, et neidudele tuleks määrata tingimisi vangistus.

Avaliku hukkamõistuga piirduks kaheksa protsenti vastanuist ning kaks protsenti nõuab kirikuvande alla panemist.

Seitse protsenti leiab, et bändi liikmeid poleks tarvis üleüldse karistada.

Küsitluse korraldas Kremli-meelne uuringufirma Ülevenemaaline Avaliku Arvamuse Uurimise Keskus (VtsIOM) 31. märtsist kuni 1. aprillini Venemaa 46 oblasti, krai ja vabariigi 138 linnas ning asulas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles