Video: inimõiguslased kardavad Venemaa võõrtööliste pärast

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimõiguslased kardavad, et majanduskriis teeb raskemaks niigi kehvas olukorras olevate Venemaale teenistust otsima läinud võõrtööliste elu. Palgata jäämine, vägivald ja kuritarvitamine politsei poolt pole sealsetele võõrtöölistele sugugi uus.

Reutersi andmetel on Venemaal võõrtöölisi ligi üheksa miljonit ja paljud neist pärit varem Nõukogude Liidu koosseisu kuulunud riikidest.

Venemaa võõrtööliste olukorda käsitlenud raporti autor Jane Buchanan rääkis, et võõrtöölised jäävad Venemaal palgast ilma, kogevad vägivalda ja tagakiusamist politsei poolt isegi headel aegadel ja majanduskriisi tõttu võib olukord veelgi hullemaks minna.

Võimudelt võõrtöölistel suurt abi loota pole, sest raporti järgi pole valitsus suutnud töölisi kuritarvitavaid tööandjaid ja korrumpeerunud ametnikke ohjata. Lisaks suureneb töötuse kasvades võõrtööliste diskrimineerimise risk, mida iseloomustab hüüdlause hiljutiselt meeleavalduselt: «Meie riik, meie töökohad».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles