WSJ: Valge Maja kardab, et Ukraina võiduplaanis puudub strateegia

Copy
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi ja USA president Joe Biden osalemas New Yorgis toimuva ÜRO Peaassamblee 79. istungjärgu kõrvalüritusel koos teistega maailma liidritega üritusel, millega käivitatakse Ukraina taastamise ja ülesehitamise toetamise ühisdeklaratsioon 25. septembril 2024. aastal.
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi ja USA president Joe Biden osalemas New Yorgis toimuva ÜRO Peaassamblee 79. istungjärgu kõrvalüritusel koos teistega maailma liidritega üritusel, millega käivitatakse Ukraina taastamise ja ülesehitamise toetamise ühisdeklaratsioon 25. septembril 2024. aastal. Foto: Andrew Caballero-Reynolds / AFP / Scanpix

Valge Maja kardab, et president Volodõmõr Zelenskõi võiduplaanis puudub selge strateegia, kuidas Ukraina peaks sõja Venemaaga võitma, vahendas Kyiv Independent täna USA ja Euroopa ametnikele viidanud Wall Street Journali (WSJ).

Zelenskõi on lubanud tutvustada kauaoodatud plaani üksikasju neljapäeval Valges Majas USA presidendile Joe Bidenile ja asepresident Kamala Harrisele.

Plaan sisaldab sõjalisi ja diplomaatilisi komponente, sealhulgas Ukraina NATOsse kutsumist, kuid kogu rahukava üksikasju ei ole veel avalikustatud. Plaani eesmärk on tugevdada Ukraina tulevast läbirääkimispositsiooni ja sundida Venemaa õiglase rahuga nõustuma.

Tagasi üles