AK Läti juhtimiskultuuri musternäide – Rail Balticu ehitus tammub paigal (1)

Copy
Rail Balticu jaama ehitustööd Riia keskraudteejaama kõrval – jaama ehitatakse, raudteed ennast mitte.
Rail Balticu jaama ehitustööd Riia keskraudteejaama kõrval – jaama ehitatakse, raudteed ennast mitte. Foto: Zane Bitere/LETA/Scanpix

Sügis Lätis tõotab tulla kirev: septembri algul sai ilmsiks, et pea pool miljardit lennufirma Air Baltic maksumaksja raha soovitakse korstnasse kirjutada, samuti pole transpordiministeerium veel alustanud Rail Balticu raudtee ehitust, ehkki on lubanud sellega tänavu algust teha.

Opositsioonierakonnad kasutavad seda loomulikult ära. Transpordiminister Kaspars Briškens jäi eelmisel nädalal pärast juba kolmandat umbusaldushääletust ametisse – Läti valitsus jätkab muutmata kujul, kuigi ministri haldusalasse kuulub ka RAS Läti Raudtee, mis ei ole suutnud perroone ümber ehitada uute Škoda rongide tarvis, mida algselt lubati 2023. aasta lõpuks.

{Transpordiprobleemidega rinda pistev Evika Siliņa  valitsus on suutnud leppida kokku maksureformis, nii nagu seda ametisse astudes lubati. Kuigi tööandjate keskliidu, ametiühingute ja valitsuse vahel saavutati kompromiss, on see olnud piisavalt valus tulevastele pensionäridele ja seepärast on jälle kuulda jutte valitsuse ebastabiilsusest ja võimalikust võimukoalitsiooni vahetusest pärast eelarve hääletust seimis.

Tagasi üles