Paremäärmusliku Austria Vabaduspartei (FPÖ) masinavärgis vaikselt toimetades on Herbert Kickl kujundanud aastakümneid erakonna poliitikat, kuid homsetel valimistel terendab talle kantsleritool ning tema käredast sisserändevastasusest ja Vene-sõbralikkusest võib saada Austria ametlik joon.

Homme peetavate parlamendivalimiste eel on pigem tagasihoidliku loomuga, kuid see-eest sotsiaalmeedias meisterlik ja sõnavõttudes teravkeelne Kickl lubanud FPÖ edu korral teha Austriast immigrantide jaoks suletud kindluse, lõpetada Ukraina toetamise ja panna veto Venemaale kehtestatud sanktsioonide pikendamisele.

Kampaanias on Kickl osavalt kasutanud ära ka inflatsioonist tõukuvat ärevust ja teatud ühiskonnagruppides endiselt vohavat viha koroonapandeemia ohjamisel rakendatud meetmete vastu, vedades sellega FPÖ toetuse valimiste lävepakul 28 protsendi kanti. Sellega edestavad nad nii praeguse kantsleri Karl Nehammeri konservatiivset Austria Rahvaparteid (ÖVP), mida pooldab veerand valijaist, kui ka opositsioonis olevat Austria Sotsiaaldemokraatlikku Parteid (SPÖ), keda soosib umbes viiendik enam kui kuuest miljonist hääleõiguslikust kodanikust.