Ukraina maksab sissetungi eest Kurski oblastisse oma parimate tankidega (3)

Copy
Ukraina sõdurid tulistama tankist Leopard 2A6 sõjaväeõppusel Donetski oblastis 12. mail 2024. aastal.
Ukraina sõdurid tulistama tankist Leopard 2A6 sõjaväeõppusel Donetski oblastis 12. mail 2024. aastal. Foto: VALENTYN OGIRENKO/REUTERS/Scanpix

Kui Kiievi väeüksused 6. augustil Venemaa Kurski oblastisse tungisid ja seal üle tuhande ruutkilomeetri maad vallutasid, siis selle üllatusliku sissetungi eest maksab Ukraina kõrget hinda mitte ainult oma idaosa linnade loovutamisega agressorile, vaid ka hinnalisema varustuse hävimisega, vahendab portaal UNIAN Forbesi kirjutatut.

Väljaande Forbes analüütik David Axe kirjutab, et Kurski pealetungis osaleb 21. mehhaniseeritud brigaad, millel on kõige kaasaegsemad ja paremad Lääne tankid – Strv 122 ja Leopard 2A6 (need erinevad peamiselt põhirelvade toru pikkuse poolest). Sotsiaalvõrgustike videote kohaselt sai üks neist tankidest Vesjoloje küla lähedal lahingus droonilt pihta või sõitis miini otsa.

Analüütiku sõnul on iga Strv 122 ja Leopard 2A6 hinnaline, sest Ukraina sai 2023. aastal Rootsist vaid kümme Strv 122 tanki ning Saksamaalt ja Portugalist 21 Leopard 2A6 tanki. Kevadeks oli neid tanke alles umbes 20, kõik kuulusid 21. mehhaniseeritud brigaadile ja on ebatõenäoline, et praegu oleks uusi tarneid oodata.

Tagasi üles