SUUR ÜLEVAADE Millised Eesti eurosaadikud saavad «grillida» milliseid volinikukandidaate? (2)

Ursula von der Leyen tutvustas oma volinikukandidaatide tööjaotus 17. septembril Strasbourgis europarlamendis, kellel on nüüd voli ka mõned neist nimedest läbi kukutada.
Ursula von der Leyen tutvustas oma volinikukandidaatide tööjaotus 17. septembril Strasbourgis europarlamendis, kellel on nüüd voli ka mõned neist nimedest läbi kukutada. Foto: Wiktor Dabkowski / Scanpix

Tänaseks on selge, et järgmisse Euroopa Komisjoni pürgivad volinikukandidaadid peavad europarlamendi teemakomisjonide ette kuulamistele astuma 4.-12. novembril.

Vastavalt oma põhilistele töövaldkondadele peaks Eesti eurosaadikutel olema võimalik osaleda ühtekokku 21 voliniku kuulamistel kas siis nende eest vastutavate põhikomisjonide või lisaks kutsutud seotud valdkondade komisjonide liikmetena.

Kõige rohkem kattuvad eestlaste töövaldkonnad Vahemere eest vastutama pakutud horvaadi Dubravka Šuica ning kaubandus- ja majandusjulgeoleku, institutsioonide vaheliste suhete ja läbipaistvuse volinikuks nomineeritud slovaki Maroš Šefčovičiga.

Tagasi üles