Politico: Kallas ei deklareerinud esialgu europarlamendile oma abikaasa ärihuvisid (15)

Copy
Kaja Kallas.
Kaja Kallas. Foto: JOHN THYS/AFP/scanpix

Euroopa Liidu välisasjade ja julgeolekupoliitika kõrge esindaja kohale pürgiv Kaja Kallas ei deklareerinud esialgselt Euroopa Parlamendile esitatud majandushuvide deklaratsioonis oma abikaasa Arvo Halliku ärihuvisid, vaid ainult oma pangakontode ja säästude olemasolu, kirjutab väljaanne Politico, mis analüüsis neile lekkinud deklaratsioone. Hiljem antud info aga lisati deklaratsiooni. 

Euroopa Komisjoni volinikukandidaadid pidid oma majandushuvide deklaratsiooni esitama europarlamendile enne parlamendikomiteede poolseid ülekuulamisi, mille eesmärgiks on teha kindlaks, kas volinikud on tööks sobilikud. Euroopa Parlamendi õiguskomisjon (JURI) vaatab seejures läbi kõigi ELi potentsiaalsete tippametnike deklaratsioonid ning neil on võimalik ka kandidaat tagasi lükata, kui leitakse suur huvide konflikt, vahendab Politico. Väljaande kohaselt ei viidanud deklaratsioonides aga miski sellele, et keegi oleks teinud midagi ebaseaduslikku.

Deklaratsioonid peavad sisaldama näiteks teavet kandidaadi eelmiste tööandijatest, andmeid ettevõtete aktsiate ja muude varade kohta ning osalust mõttekodades, poliitilistes parteides või valitsusvälistes organisatsioonides. 

Tagasi üles