The Times: Ukraina võib alustada tuleval aastal uut vastupealetungi

Copy
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi püüab saavutada lääneliitlastelt luba rünnata kaugmaarakettidega sihtmärke sügaval Venemaa territooriumil.
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi püüab saavutada lääneliitlastelt luba rünnata kaugmaarakettidega sihtmärke sügaval Venemaa territooriumil. Foto: Sergey Dolzhenko/Epa/Scanpix

Tuleval aastal saab Ukraina alustada uut ulatuslikku vastupealetungi tänu lääneliitlaste tarnitud uuele tehnikale, aga ka uutele brigaadidele, mille komplekteerimine on praegu pooleli, vahendas portaal Unian laupäeval The Timesi.

Lisaks arvatakse, et Kiievile antakse ka luba kasutada suurema tegevusraadiusega USA rakette ATACMS ja Briti rakette Storm Shadow sõjaliste sihtmärkide vastu Venemaal, lisab väljaanne.

Kuid ilma nendetagi kasutab Kiiev oma rakette ja droone, tabades Venemaa laskemoonaladusid, mis on juba hakanud vilja kandma. Ukraina asekaitseminister kindralleitnant Ivan Havriljuk ütles, et kui aasta algul oli välja tulistatud suurtükimürskude suhe üks kaheksale Ukraina kaitseväe kahjuks, siis oktoobri alguseks oli see üks kolmele.

Tagasi üles