Slovakkia mägede jalamil rebis karu seenelise puruks

Copy
Pruunkaru
Pruunkaru Foto: OLIVIER MORIN / AFP / Scanpix

Tatrate mäestik on Slovakkias üks enim külastatud turismiatraktsioon, ent ohtlikuks muudavad selle paiga karud.

Seenerohketes Tatra mäestiku metsades matkavad turistid ja kohalikud peavad alati arvestama, et nad on jõudnud pruunkarude elupaika. Slovakkias elab 1300 karu.

Sel nädalavahetusel põrkasid Slovakkias kokku karu ja seeneline. Karu ründas meest nii rängalt, et päästjatel ei õnnestunud teda enam elustada.

55-aastane mees suri Slovakkias, kui karu ründas teda seente korjamise ajal, teatas kohalik päästeteenistus eile.

Päästjad asusid õnnetusest teate saamise järel kohe päästekopteriga teele ning suutsid keerulisel maastikul raskelt viga saanud mehe asukoha kindlaks teha, ent meest aidata ja terveks tohterdada enam ei õnnestunud, kirjeldas Saksamaa rahvusringhääling Deutsche Welle.

Karu rünnakus sai vigastada mehe jalg ja purunes arter, mis põhjustas tugeva verejooksu ning lõpuks südame seiskumise, seisis päästetöötajate raportis juhtunu kohta.

«Kahjuks suri mees vigastustesse vaatamata päästjate pingutustele,» teatas Slovakkia päästeteenistus Facebooki postituses.

Karuga samale rajale sattunud slovaki kaaslased pääsesid ehmatusega, vahendas Deutsche Welle.

Õnnetus leidis aset Põhja-Slovakkias Žilina oblastis asuva Hybe küla lähedal.

Tegemist on viimasel aastal juba teise juhtumiga, kus karu murrab Slovakkias inimese maha. Sarnast rünnakut nähti varem alles 2021. aastal.

Karu reeglina pageb inimese eest ja peidab end tihedas metsas. Kuna karude arvukus Slovakkias aga kasvab, siis on Slovakkia valitsus lubanud neid küttida.

Tagasi üles