Leedu mees pälvis Baltimaade ajaloo suurima lotovõidu

Copy
Loterii. Foto on illustratiivne.
Loterii. Foto on illustratiivne. Foto: Toomas Huik

Seni avalikkusele teadmata Leedu mees võitis lotoga ligi 81 miljonit eurot. Väidetavalt on tegemist ajaloo suurima lotovõiduga kogu Baltikumis.

Loteriide korraldamisega tegelev ettevõte Olifėja teatas, et Leedu keskosas asuvast Kėdainiai linnast soetatud lotopiletiga võideti 80,89 miljonit eurot, vahendas Leedu ringhääling LRT.

Loteriimängus Eurojackpot võiduni viinud pilet osteti J. Basanavičiause tänaval asuvast Norfa toidupoest. Samas ei ole seni teada, kas võitja ise ka Kėdainiaist pärit on. Võidusumma küündib peaaegu üle 23 000 elanikuga linna aastase eelarveni, milleks on veidi üle 100 miljoni euro, vahendas väljaanne 15min.lt.

«Meieni on jõudnud info, et võitja on ühendust võtnud. Me ootame teda sel nädalal kontorisse, seejärel on meil ka rohkem informatsiooni,» märkis LRT-le Olifėja peadirektori asetäitja Donatas Kazlauskas, avalikustamata õnneliku lotovõitja isikut. Kazlauskase sõnul on tõenäosus sedavõrd suure lotovõidu pälvimiseks üks sajale miljonile.

Ettevõtte teatel ei ole tegemist ainuüksi suurima lotovõiduga Leedu ajaloos, vaid kogu Baltikumis. Senine Leedu rekord lotovõidus pärineb 2022. aastast, mil üks inimene rikastus 24 miljoni euroga.

Tagasi üles