POSTIMEES UKRAINAS Seda lapsed ostaksid ehk kuidas Postimees sõitis Vene sõjalaevu uputava drooniga

Copy
Ukraina kuulsa meredrooni Magura piloot Dmõtro oma hoolealuse juhtimispuldi taga Kiievis toimunud Ukraina militaartehnoloogia näitus-konverentsil Brave1. Elukas Magura ise paistab Dmõtro selja tagant.
Ukraina kuulsa meredrooni Magura piloot Dmõtro oma hoolealuse juhtimispuldi taga Kiievis toimunud Ukraina militaartehnoloogia näitus-konverentsil Brave1. Elukas Magura ise paistab Dmõtro selja tagant. Foto: Jaanus Piirsalu

«Proovi ise! See on nagu laste mänguasi.» See «mänguasi» on ukrainlaste üks edukamaid uusi relvi – meredroon Magura, mis on Mustal merel tänaseks uputanud või vigastanud 13 Vene sõjalaevastiku alust.

«Siit lisad gaasi. Siit juhid, vasakule-paremale,» näitab piloot Dmõtro mulle Magura-drooni. Istun Kiievi kesklinnas tema juhtimispuldi taha, mis näeb välja nagu Mister Q leiutis Roger Moore'i aegsetest Bondi-filmidest.

Välja näeb nagu mittemidagiütlev pirakas kandiline ratastel kirst. Teed selle aga lahti ja sulle avaneb võlumaailm: ekraanid jooksevad välja, nupud kerkivad üles ja oledki valmis pahadele vastu astuma.

Tagasi üles