ÄRIIDEE TALLINNALE? Frankfurt rikastub tänu valesti parkijate peale kaebajatele (3)

Copy
Rattaaktivist ja kohaliku linnavolikogu liige Falko Görres on üks usinamaid parkimisreegleid eiravate sõidukite pildistajaid.
Rattaaktivist ja kohaliku linnavolikogu liige Falko Görres on üks usinamaid parkimisreegleid eiravate sõidukite pildistajaid. Foto: Andreas Arnold / dpa / Scanpix

Saksamaal Frankfurdis on linnaelanikele loodud veebileht, mille kaudu saab teavitada ametiasutusi valesti pargitud sõidukite kohta. See on osutunud aga üle ootuste populaarseks, tekitades muret kaebamiskultuuri leviku üle.

Veebilehel on võimalik vaid ühe foto ja mõne telefoniekraani puutega pöörduda linnavolikogu poole, et anda teada sobimatust sõidukist jalgratta- või kõnniteel. Varem pidi kaebuse esitamiseks täitma paberdokumendi või ilmuma ise politseijaoskonda, vahendas The Times.

Kodanike seas on platvorm osutunud väga populaarseks: ametiasutused saavad keskmiselt üle saja teate päevas. Alates veebruarist, mil veebileht loodi, on neile edastatud ligikaudu 25 000 kaebust. Kui varem jõudsid ametnikud menetleda ligi 40 protsenti laekunud teadetest, siis nüüd loodetakse, et tänu uuele elektroonilisele süsteemile jõutakse kõik kaebused üle vaadata.

Märksõnad

Tagasi üles