POSTIMEES UKRAINAS Väsinud sõduritel hakkab motivatsioon kaduma (1)

Liber (vasakul) läks vabatahtlikult sõtta kohe täiemahulise sõja alguses. Eelmise aasta lõpus sai ta raskelt haavata. Tänavu kevadel tuli ta armeesse tagasi ja hakkas väljaõppeinstruktoriks. Vjatšeslav (paremal) on üks uutest sõduritest, kellele Liber annab edasi oma hindamatuid kogemusi.
Liber (vasakul) läks vabatahtlikult sõtta kohe täiemahulise sõja alguses. Eelmise aasta lõpus sai ta raskelt haavata. Tänavu kevadel tuli ta armeesse tagasi ja hakkas väljaõppeinstruktoriks. Vjatšeslav (paremal) on üks uutest sõduritest, kellele Liber annab edasi oma hindamatuid kogemusi. Foto: Martin Pedaja

Üks põhjus, miks Ukraina vajab kiirelt uusi sõdureid, on see, et väsinud meestel hakkab motivatsioon kaduma, ütles Ukraina armee kogenud instruktor.

«Rindel on väga-väga palju sõdureid, kes vajavad kiiresti puhkust. Kui sa liiga kaua sõdid, siis motivatsioon hakkab kaduma,» väitis instruktor kutsungiga Liber, kellega Postimees rääkis ühes Ukraina armee väljaõppekeskuses Kiievi oblastis.

«Eriti jalaväelastele on oluline, et nad ei jääks liiga kauaks rindele,» ütles 33-aastane Liber, kellest sai väljaõppeinstruktor peale rasket haavatasaamist. Ta võitles Ukraina armee ühes kuulsaimas üksuses, 3. ründebrigaadis. Ta oli seal jalaväes, kus on kaotused kõige suuremad.

Tagasi üles